Egészségnapot szerveztek a Hajdúszoboszlói Liget Óvodában október 17-én, ahol az egészséges életmódhoz kapcsolódó versenyszámok során játszva tanulhattak. 142 ezer forintból új „járművekkel” is gazdagodott az intézmény.

HIRDETÉS


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hajdúszoboszlói Manókert Óvodában is tartottak  egészségnapot a “Forever Kids” – gyermek egészséges életmód programhoz kapcsolódóan.

A Forever Living Products Kft. tavaly indított pályázati rendszerének keretében, a legutóbbi sikeres pályázat útján nyílt lehetősége a Hajdúszoboszlói Liget Óvodának egészségnap megszervezésére. A “Forever Kids” – gyermek egészséges életmód program lényege, hogy a megnyert összeget az óvodák és iskolák különböző eszközök vásárlására fordíthatják, melyek kapcsolódnak az egészségmegőrzéshez és egészséges életmódhoz.

A Liget Óvoda – ahol városunkban a második egészségnapot tartották meg – 142 ezer forintot nyert, ezáltal 14 új futó biciklivel gazdagodott az intézmény. E nap keretében a gyerekek kint versenyezhettek a friss levegőn, mindezt az egészséges életmódhoz kapcsolódó programelemeken keresztül.

Az óvó nénik is aktívan bekapcsolódtak a játékos feladatokba és segítették a csöppségeket. Ecsediné Kosztel Ágnes, tagóvoda vezető portálunknak többek között elmondta, örült annak, hogy részesei lehettek a “Forever Kids” programnak.

„Szerintem nagyon jó ez a program. Már a versenyek és az állomások összekészítésénél is aktívak voltak az óvó nénik, de most hogy így látjuk ezt a „gyerek őrületet” nagyon élvezzük mi is. Én már teljesen lefőttem, mert végigrohangáltunk egy állomást. Úgy látom, hogy a gyerekek is nagyon élvezték a mai délelőttöt, nagyon szuper volt. Örültünk a futóbicikliknek. Ritkán pályázhat úgy az ember, hogy nyer is. Nálunk a Zöld óvodai pályázathoz hozzátartozik a gyerekek egészséges életmódra nevelése, illetve ebbe beletartozik a mozgás is. Nagyon jó, hogy a görkorcsolya parkunk, illetve a bicikli parkunk ilyen futóbiciklikkel is kiegészült.”

KÉPGALÉRIA

DSC 0090
« 1 A 28 »

Legközelebb a Szivárvány Óvodába látogatnak el a programmal – várhatóan még a héten –  hiszen intézményük a pályázaton 136 ezer forintot nyert, melyet homokozókra fordítanak – nyilatkozta portálunknak Leel-Őssy Gabriella, a pályázati rendszert indító cég tagja.

Hajdúszoboszlón kívül Görbeházán tartanak egészségnapot. A sikeres pályázatnak köszönhetően a Gólyafészek Bölcsőde 147 ezer forintot nyert, melyet 10 kismotor,5 futóbicikli és 5 kerékpár vásárlására fordítanak, valamint minden csoport számára új kézműves eszközöket biztosítanak.

Kistérségi intézmények, óvodák és iskolák még csatlakozhatnak a programoz. Ahol szükség van különböző eszközökre, vagy éppen elavultak a játékok, eszközök és szeretnék lecserélni azokat, akkor csak egy jó ötlet kell ahhoz, hogy egy pályázat keretében újakat szerezzenek be, melyeknek a gyerekek biztosan nagy hasznát fogják venni és nem utolsó sorban a mozgásigényüket is kielégíthetik –  tette hozzá Leel-Őssy Gabriella.

A program, illetve a pályázat előkészítéséhez és megvalósításához minden segítséget megadnak a szervezők.

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki segített abban, hogy örömet okozzanak a Liget Óvoda csöppségeinek is.

További információért keressék Leel-Őssy Gabriellát vagy Viski Ferencet.

Facebook