A “Forever Kids” – gyermek egészséges életmód program keretében ezúttal a Hajdúszoboszlói Szivárvány Óvodában tartottak egészségnapot október 27-én. Az egészséges életmódhoz kapcsolódó versenyszámok során játszva tanulhattak. A pályázaton nyert 136 ezer forintból pedig új homokozókat készíttettek, melyet az egészségnap keretében adtak át.

HIRDETÉS


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hajdúszoboszlói Manókert, valamint a Liget Óvodában is tartottak egészségnapot a “Forever Kids” – gyermek egészséges életmód programhoz kapcsolódóan, ahol szintén új játékszereket kaptak a gyerekek.

A Forever Living Products Kft. tavaly indított pályázati rendszerének keretében, sikeres pályázat útján nyílt lehetősége a Hajdúszoboszlói Szivárvány Óvodában is egészségnapot szervezni.  A “Forever Kids” – gyermek egészséges életmód program lényege, hogy a megnyert összeget az óvodák és iskolák különböző eszközök vásárlására fordíthatják, melyek kapcsolódnak az egészségmegőrzéshez és egészséges életmódhoz.

A Szivárvány Óvoda – ahol városunkban a harmadik egészségnapot tartották meg – 136 ezer forintot nyert, ezáltal két új homokozóval gazdagodott az intézmény. E nap keretében a gyerekek kint versenyezhettek a friss levegőn, mindezt az egészséges életmódhoz kapcsolódó programelemeken keresztül. Kiütős játékok, labdapattogtatás, valamint ételkóstoláson vettek részt. A gyerekeknek kóstolás vagy tapogatás útján kellett felismerniük a gyümölcsöket, zöldségeket – mondta el portálunknak Leel-Őssy Gabriella és Kövesi Lili, a pályázati rendszert indító cég tagjai.

Tollasné Kiss Éva, tagóvoda vezető portálunknak elmondta, örült annak, hogy részesei lehettek ennek a “Forever Kids” programnak:

„Nagyon jó ötletnek tartjuk és nagyon örültünk neki. Az egészséges életmódra nevelés egyébként is kiemelt feladata a pedagógiai programunknak, úgyhogy ezért is különösen örültünk. A gyerekek is nagyon nagy örömmel készültek erre a mai napra. Elő volt készítve a terep az óvónők által. Gyűjtöttünk nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget. Az elmúlt hetekben is ezzel foglalkoztunk, ezért ez most erre is jó alkalom volt, hogy a gyerekekkel együtt összegezzük a tapasztalatokat.”

A tagóvoda vezető hozzátette, hogy mind a négy csoportjuknak külön homokozója van. A megnyert pénzből pedig két csoportjuk homokozóját tudják elkészíteni. Az átadáskor még nem töltötték fel homokkal, illetve az időjárás miatt jelenleg nem tudják használni, de a jó idő beköszöntével birtokba vehetik a csöppségek. 

Kistérségi intézmények, óvodák és iskolák továbbra is csatlakozhatnak a programoz. Ahol szükség van különböző eszközökre, vagy elavultak a játékok, eszközök és szeretnék lecserélni azokat, akkor csak egy jó ötlet kell ahhoz, hogy egy pályázat keretében újakat szerezzenek be, melyeknek a gyerekek biztosan nagy hasznát fogják venni és nem utolsó sorban a mozgásigényüket is kielégíthetik – tette hozzá Leel-Őssy Gabriella, a pályázati rendszert indító cég tagja.

A program, illetve a pályázat előkészítéséhez és megvalósításához minden segítséget megadnak.

KÉPGALÉRIA:

DSC 0002
« 1 A 17 »

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki segített abban, hogy örömet okozzanak a Szivárvány Óvoda csöppségeinek is.

További információért keressék Leel-Őssy Gabriellát vagy Viski Ferencet.

Facebook