Idén is a Hunguest Hotel Békében tartották a XII. Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat ünnepélyes megnyitóját, november 7-én, ahol jutalmazták a diákokat. A versenyre 25 településről 40 iskola több mint 200 diákja nevezett, akik több mint 300 alkotást készítettek.

HIRDETÉS


Az XIX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia társrendezvényeként megtartott diáktárlat megnyitóján a díjazottak, a különdíjasok, valamit a csoportdíjasok és felkészítő tanáraik vettek részt, akik szakmai értékeléseket is kaptak munkájuk elismeréseként. Az ünnepélyes hangulatot a hajdúszoboszlói Zichy Géza Alapfokú Művészeti Iskola kamaracsoportjai színesítették.

A Nova Humana Egyesület, a Suliszervíz és a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár által szervezett tárlaton hajdúszoboszlói diákok képeit is értékelte a szakmai zsűri.

 Különdíjban részesült Ferenczi Ágnes, a Hőgyes Endre Gimnázium diákja, a temperával készített „Klimt reprodukció – zene allegóriája” című képével. Felkészítő tanára: Varga Attila.

Kölcsei Viktória, Hőgyes Endre Gimnázium, „Roof adobe your head” című rajzát is kiállították. Felkészítő tanára: Varga Attila

A szervezők felhívására 363 db alkotás érkezett, a 237 ifjú alkotóművésztől, akiket 48 rajztanár készített fel. A diákalkotók az ország különböző intézményeiben tanulnak, 25 településről 40 iskola vett részt a versenyen. A 237 alkotó közül 140 diák 170 alkotása került kiállításra. A Hotel Békében elsősorban a díjasok, különdíjasok, csoportdíjasok és a zsűri dicséretét kiérdemlők képeit állították ki, míg a többi kép a Kulturális Központban tekinthető meg. A kiállításokat mindkét helyszínen november 24-ig láthatják az érdeklődők.

Díjazásban 4 fő részesült (7 alkotással), a különdíjat 7 fő kapott (11 alkotás), az alkotó csoportdíjas közösségek száma pedig 3 volt (42 diák).

A kiállítást Pósfai Péter, az Oktatási Hivatal nyugalmazott elnöke nyitotta meg, az alkotásokat Komiszár János, Csokonai- és Holló László-díjas festőművész, a zsűri elnöke értékelte, a megnyitón pedig köszöntőt mondott Berényiné Szilaj Ilona, a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

KÉPGALÉRIA:

DSC 0104
« 2 A 23 »

Facebook