„Védjük meg Magyarországot!” címmel lakossági fórumot tartott a FIDESZ Hajdúszoboszlón a Bocskai Rendezvényközpontban november 6-án.

HIRDETÉS


A zsúfolásig megtelt teremben először a helyi FIDESZ elnöke, Majoros Petronella köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Bodó Sándor, országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet a jelenlegi helyzetre, majd Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár tartott előadást.

A fórum egyetlen témája a menekültpolitika, a Soros-terv, valamint az ehhez kapcsolódó nemzeti konzultáció volt.

Bodó Sándor, országgyűlési képviselő többek között azt mondta:

„Az utóbbi években láttunk már olyan aggasztó jeleket, egészen furcsa – talán a mai szemszögből jobban megítélhető – korábbi információkat, amik kellett volna, hogy elgondolkoztassanak bennünket, de az ember ugye nem lát mindig olyan hosszú távon előre, nem látja mindennek a várható kimenetelét, és amikor közeledik a baj, akkor csap a térdére, hogy miért nem vettem én ezt észre. A mai találkozó kiváló alkalom arra, hogy az elmúlt években, hónapokban történt eseményt próbáljuk egy logika szerint összeilleszteni.”

Hozzátette, hogy fontos egymást erősíteni ezekkel az információkkal, hogy legyen egy olyan áttekintés, mint ami a fórumon is elhangzott.

„Mindenki eldöntheti, hogy mit akar, de egy biztos: ha valaki eldönti, hogy bevándorló ország akar lenni, akkor visszafordíthatatlan folyamatot indít el.” – mondta Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár

Előadásában többek között elmondta, hogy hatalmas a tét, de nem arról van szó, hogy a magyar emberek ne lennének szolidárisak a bajba jutottakkal, hanem arról, hogy megmaradunk-e sok-sok nemzet közösen, ahogy most élünk, vagy bevándorló ország leszünk. A nemzeti konzultációban szereplő kérdéseket hosszabban elemezve elmondta, hogy komoly problémát jelent a migráció, feltehetően több millióan érkezhetnek a jövőben Európába, ráadásul a határon felépített kerítést is le akarják bontatni Magyarországgal és  több érvet felhozott a kötelező betelepítés ellen. Hozzátette, hogy tényleg vannak bajba jutott emberek, de a közel-keleten – ahol Magyarország jelenleg is víztisztító berendezésekkel, iskolák építésével, templomok felújításával és kórházak támogatásával segít – sokan úgy gondolják, és azt kérik, hogy helyben segítsenek.

A fórum végeztével a jelenlévők hozzászólhattak a témához, illetve szűkebb körben személyesen is kérdezhettek az előadóktól.

 

Facebook