Papírgyűjtésen, játékos foglalkozásokon, üzemlátogatáson és egyedi kiállításon vehettek részt a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola diákjai október 13-17 között az Öko-hét keretein belül.

Fotó: Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola

HIRDETÉS


Hétfőn és kedden papírgyűjtést és kupakgyűjtést tartottak. Két konténernyi papírhulladék, és több zsáknyi műanyag kupak gyűlt össze. A kupakokat jótékony célra ajánlották fel. Beteg gyermekek gyógyításának támogatására fordítják a kupakokért kapott összeget.

Szerdán gazdaházi foglalkozásokon vettek részt az osztályok, majd csütörtökön a Városgazdálkodási Zrt. komplex hulladéklerakó telepén voltak tanulóik üzemlátogatáson.

Fotók: Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola

A hét feladataként hulladékok újrahasznosításával kellett társasjátékot készíteni, melyeket a program zárásaként, a pénteken megrendezett Öko-kiállításon lehetett megtekinteni. Ezen a napon került sor a gyerekek által nagyon kedvelt Öko-bazárra, ahol régi, megunt játékok és könyvek cseréltek gazdát.

Az Öko-héttel párhuzamosan zajlott a „Mozdulj a klímáért!” akció, melyet egy olyan élőkép készítésével zártak, melyben iskolájuk valamennyi tanulója részt vett.

Facebook