Ünnepélyes keretek között nyitották meg Szoboszlainé Kádár Anikó első önálló kiállítását a Bocskai István Múzeumban.

HIRDETÉS


Már hosszú évek, évtizedek óta komoly művészeti munkát folytat, de eddig önálló kiállítása nem volt, hiszen a számára a közösségszervezés, a közösségi művészet pártolása sokkal fontosabb volt az elmúlt évtizedek során, mint a saját művészi pályájának az egyengetése. Jelen időszaki kiállításon azonban Szoboszlainé Kádár Anikó művészetének kis szeletét ismerhetik meg az érdeklődők, mindezt több témájú képeken keresztül: virágcsendéletek, tájképek és absztrakt művek.

A Lituus Quintett előadásával kezdődött az ünnepélyes megnyitó november 11-én délután, ahol Dr. Bihari-Horváth László múzeumigazgató köszöntötte az érdeklődőket és méltatta a művésznőt, majd Komiszár János, Csokonai- és Holló László-díjas festőművész értékelte munkáit és méltatta a festőt és tanárt egyben.

A múzeum igazgatója elmondta, hogy a mai világban nagyon fontos, hogy valaki nem elsősorban az egyéni érdekeit tartja szem előtt, hanem csapatban, másokkal együtt a művészet népszerűsítéséért és oktatásán dolgozva teljesedik ki.

Komiszár János méltatta Szoboszlainé Kádár Anikó munkáit, szerinte egy igazi festő, akit gyerekkora óta érdekelt a művészet és ez végigkísérte az életét. A főiskolán kapott pedagógiai megerősítést, amely óta eltelt közel három évtized, ez idő alatt pedig a felnövekvő generációk művészeti nevelésével, oktatásával és segítésével foglalkozik.

Szoboszlainé Kádár Anikó alapító tagja volt a Szabó László Alapfokú Művészeti Iskolának (SZLAMI), mely 2001-ben indult, és amelynek 10 éve a vezetője. Folyamatosan részt vesznek hazai és nemzetközi képzőművészeti pályázatokon, kiemelkedő eredményekkel. 12 éve zsűri tagja a megyei rajztantárgyi versenynek. A több mint 10 éve alakult Szoboszlói Alkotók Csoportjának (SZACS) szintén alapító tagja volt, melyben mai napig alkot.

Önvallomása szerint:

„Szeretem a munkámat, örülök annak, hogy taníthatok, és nem olyan hivatást kellett magamra kényszerítenem a megélhetés miatt, amiben nem találok örömet. Sokszor jobban örülök a gyerekek sikereinek, mint ők maguk. Ez a mostani földi feladatom.”

KÉPGALÉRIA:

DSC 0099
« 1 A 21 »

A 38 képből álló kiállítást – mely egyben a Bocskai István Múzeum új időszaki kiállítása is – december 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Facebook