Több mint 400 cikk és 120 képgaléria után arra a pontra értünk el, hogy búcsút kell mondanunk. Búcsúzni a kedves olvasóinktól, a közéletről való tudósítástól és azon emberektől, akik folyamatosan támogatásukról bíztattak bennünket.

Először is engedjék meg, hogy köszönetünket fejezzük ki. Elsősorban köszönjük az olvasóinknak, akik megtiszteltek bizalmukkal és egy-egy kedveléssel vagy megosztással segítették, hogy cikkeink minél több emberhez eljussanak, továbbá azon támogatóknak, akik információ, hír vagy kép szolgáltatásával hozzájárultak a munkánkhoz. Köszönjük az állandó és ideiglenes partnereinknek az eddigi együttműködést, illetve azoknak, akik köszönetüket, hálájukat fejezték ki munkánkkal kapcsolatban és biztattak bennünket a folytatást, kitartást illetően.

Több oka is van annak, hogy most be kell fejeznünk a több éve megfeszített munkánkat, ennek egyik fő oka az anyagi bevételek, melyek hiányában nem tudjuk tovább üzemeltetni portálunkat, ami mindig is törekedett a hiteles és minden témakörre kiterjedő információk közlésére. Mi soha nem korlátoztuk a véleménynyilvánítást, nem szelektáltunk aszerint, hogy milyen eseményről, programról, témáról számolunk be. Az anyagi erőforrások kezdettől fogva nem voltak biztosítva, mégis kitartóan dolgoztunk azért, hogy minél szélesebb körben tájékoztassuk olvasóinkat. E mellett tudjuk, hogy nem tudtunk minden eseményen ott lenni, de ennek oka nem a válogatás, hanem humán és pénzügyi erőforrások hiánya volt. Reméljük azzal, hogy egy piaci rést le tudtunk fedni, az elmúlt néhány évben valami értékeset tudtunk nyújtani a szoboszlói lakosok számára. Portálunk bevételei rendkívül kevesek voltak ahhoz, hogy egy olyan felületet üzemeltethessünk, mely nem a politikai akarattól függ, hanem az emberek korrekt tájékoztatása a cél. Az induláskor célul tűztük ki, hogy egy olyan hírportált hozzunk létre, ami hiányzik Hajdúszoboszlóról. Médiumunk egy magán kezdeményezés volt, ellentétben más médiummal, melyek célja elsősorban a „tulajdonos” kiszolgálása, nem pedig az emberek minél szélesebb körű tájékoztatása.

Sokszor szélsőséges körülmények között kellett dolgoznunk (közérdekű információk visszatartása, meg nem hívás eseményekre/rendezvényekre, többszöri kérésre sem való tájékoztatás), de mindezek mellett mindig a hitelességre és pontosságra törekedtünk. Munkánk során azonban észrevettük, hogy olyan események, történések zajlanak jelenleg Hajdúszoboszlón, melyek nem feltétlen méltóak egy fürdővároshoz, illetve annak lakosságához. Számos olyan témával szerettünk volna foglalkozni, melyek nagyban befolyásolják városunk és az itt élők jövőjét, de – a már említett akadályok miatt – jelenleg lehetetlennek látjuk ezek nyilvánosságra hozatalát.

Azok, akik munkánk legelejétől kezdve nem nézték jó szemmel jelenlétünket, azok bizonyára most kifejezetten örülnek annak, hogy nem tudjuk ezt tovább folytatni, nekik ezúton is azt üzennénk, hogy az ellenszenvük inkább a munkánk folytatására ösztönzött minket, mintsem a meghátrálásra, továbbá azt üzenjük, hogy „mindig van új a nap alatt”. Reméljük, ha nem is mi, de valaki vagy valakik ugyanolyan szellemben és kitartással fognak majd helyünkbe lépni, mint ahogyan mi tettük.

Éppen ezért engedjék meg, hogy útravalóként egy jó tanáccsal szolgáljunk a szoboszlói embereknek: támogassák azokat, akik a köz érdekében tevékenykednek és jobbá, szebbé akarják tenni a várost, nem pedig a saját érdekeiket tartják szem előtt. Járjanak nyitott szemmel, füllel és még a nyilvánvaló dolgokban is próbálják az érveket és ellenérveket felkutatni/meghallgatni, így alkotva teljes képet a közügyekről.

Természetesen nyitva hagyunk kapukat, arra az esetre, ha valaha is megváltozik az aktuális helyzet, de jelenleg a befejezést látjuk biztosnak. Végezetül pedig megértésüket kérjük azzal kapcsolatban, hogy jelen búcsúzáshoz további hozzáfűzni valónk nincs és az esetleges hozzászólásokra nem kívánunk reagálni.

Viszlát Hajdúszoboszló! Viszlát Szoboszló Sound! Köszönjük!

Facebook